Sjakk-OL i Baku: 8. runde - Norge på sensasjonell 6. plass!


Magnus Carlsen tar lederansvar og viser vei under sjakk-OL for Norge og har ikke tapt...
Foto: David Llada   |  http://www1.bakuchessolympiad.com/

Så utvikler sjakk-OL i Aserbajdsjans hovedstad Baku seg til å bli eventyrlig. Ikke bare leder yndlingen USA hele sjakk-OL etter å ha møtt stormaktene India, Ukraina og Russland i de tre siste - de ligger også alene på topp som eneste nasjon med 13 lagpoeng. De som elsker å følge med på Caruana, Nakamura og Wesley So har mye å være glad for! Vi, Sjakkfantomet og blo'fansen, gleder oss selvsagt mest over Norge sine fremganger i de tre siste rundene der vi i rask rekkefølge har smelt til med uavgjort mot Filippinene, som alltid overpresterer i OL, og sterke seire over Tyrkia og Peru. Det er ingen selvfølge og særlig Magnus Carlsen og Frode Urkedal har imponert meg å langt. Aryan Tari imponerte også stort mot Peru som ble banket i 8. runde hele 3-1. Herlig! Nå er Norge med helt der opp når vi går inn i mesterskapets sluttspill. De 8 øverste matchene spilles ellers på en forhøyning vi kan kalle for "den fine firkant" der kremen altså sitter. Der fikk Norge sitte mot Peru og der skal Norge sitte i neste runde når de møter USA på første matchbord.

Norge har altså kommet helskinnet videre etter en litt skjelven åpning av sjakk-OL. Norge spilte nemlig åpningsfasen litt slapt, men har spilt seg opp og midtspillet er gjennomført meget sterkt. Nå gjelder det å få til sluttspillet som består av rundene 9, 10 og 11. Det er her alt avgjøres og en eneste regel rager normalt høyere enn alle andre: Hold nervene i sjakk! At nervene for alvor begynner å spille inn og at erfaring teller i denne delen av sjakk-OL er det ingen tvil om og som jeg bruker å si: "When the going gets tough - the tough gets going!". Jeg har stor tro på form-spillerne våre som er Magnus og Urkedal i innspurten, så får de to andre overraske! Det er de kapable til og da blir det gøy. Form kan være å mangt og når Magnus leverer varene ved å nesten spille opp til eget rating tall med en 2800+ prestasjon så langt - så er han i OL form. Ikke i knallform, da er han vicious, men i god Magnus-form. Får Magnus inn en knallavslutning kan dette bli virkelig bra og han vil da trolig dra deler av laget med seg. Magnus er suksessoppskriften vår - dess mer Magnus dess bedre resultat.

Norge spilte altså mot Peru i en rysare av en match i 8. runde av sjakk-OL. Det ble som i en god svensk krim - både interessant, spennende og med en herlig tvist å slutten da det meste gikk Norges vei. 3-1 mot et lag som Peru skal en ikke kimse av da de har flere unge, sterke spillere på gang. Tradisjonelt har jo Peru hatt en sjakk-kjendis og det er GM Julio Granda Zúñiga som ikke er med i årets sjakk-OL. Granda Zuniga hadde i sin tid et langvarig forhold til Susan Polgar, men han er selvsagt mest kjent for sin store spillestyrke og sitt enda større talent for sjakk. Zuniga er naturtalentet som slo seg opp og frem mot alle odds og så sent som i vår var 49-åringen oppe på 2699! Dermed stilte Peru med den 25 år gamle GM Emilio Cordova (2638) og GM Jorge Cori (2609) - to sterke stormestre som viste at de kunne slå fra seg. Nedover på bordene stilte Peru med IM Deivy Vera Siguenas (2499) og GM Cristhian Cruz (2519) og dermed sto de godt til det norske laget.

Magnus spilte sitt kjære 1.d4 og det ble dronningindisk der Magnus stilte seg opp med g3-systemet. Et klokt veivalg spør du meg, og Magnus fikk opp en interessant stilling med utsikt for en langvarig fordel basert på terrenget. Svart hadde absolutt sine sjanser i stillingen og de tok GM Emilio Cordova virkelig vare på og han storspilte. Tidligere har jeg i mine kommentarer til Magnus-partier satt ned noen punkter for hva motstanden hans ofte gjør galt og fella de har gått i er å spille for slapt - de blir for solid og det går ut over aktiviteten og dermed oppnår Magnus to ting. Han kommer inn objektivt sett fordelaktige stillinger og han unngår å spille i minefelt der stillingsvurderingen svinger fra trekk til trekk. Han slipper altså å ha kniven på strupen. Under OL føler jeg at litt av Magnus glansen har falt av han, at folk behandler han uten overdreven respekt og at han derfor må slite mot aktivt, godt spill hele veien. Det måtte han mot GM Smerdon, det måtte han mot GM Sadorra og det måtte han i dag igjen. Magnus måtte jobbe for poenget sitt! Ja, jeg sier det rett ut - GM Emilio Cordova (2638) fant en rekke sterke trekk og ved å spille 14...f5! og ikke minst 23...g5! viste han at han ikke var skyggeredd. Så sent som etter hvits trekk 39 ga superdatamaskinen Sesse vurderingen 0.00 - altså likt spill - i det som var en spennende stilling der alt kunne skje i tidsnøden og det skjedde. To trekk senere hadde Magnus vunnet. Det morsomme var at Tari og Urkedal før dette hadde snudd sine partier og fulgte Magnus litt med på dem visste han at det var meget viktig at han ikke tapte på sitt bord...


Jon Ludvig Hammer har vært en blek skygge av seg selv så langt i sjakk-OL...
Foto: Maria Emelianova   |  http://www1.bakuchessolympiad.com/

Ja, for Jon Ludvig Hammer tapte mot den talentfulle 21-åringen GM Jorge Cori. Hammer er en blek skygge av det han var for 1 års tid siden og uten selvtillit, og med en remisrekke lang som 7 onde år i ryggen, ble det spill i motbakke med de svarte brikkene for Hammer. Hammer sin styrke er hans posisjonsforståelse og hans innarbeidete åpninger, mens en av hans svakheter er hans forutsigbarhet. Mot Cori så det lenge lovende ut og da Hammer fikk doblet tårnene på 2-raden sto han best som svart. Men mye vil ha mer og da han fikk sjansen til et kvalitetsoffer som så lovende ut ved første øyekast, men ikke fullt så bra ut ved nærmere ettertanke, så smelte han til og ofret nok en kvalitet i dette OL'et. Det viste seg å ikke være fullt ut korrekt. Riktignok fikk partene opp et meget interessant sluttspill som Hammer trolig kunne holdt til remis - men lange data-analyser av Supermaskinen Sesse viste at kun hvit hadde objektive vinstsjanser i dette sluttspillet. At Hammer hadde praktiske sjanser og at begge resultater kunne inntreffe etter kvalitetsofferet tviler jeg ikke på - men det var unødvendig da han alt sto best.

Aryan Tari - hva skal vi si om karen fra Lierskogen utenfor Drammen? Jeg vil si at han er Norges gullreserve! Morgendagens valuta som skal skinne den dagen Magnus trapper ned og lenge før det også. Tari er spennende på så mange plan at det er en fryd å følge han og i dag fikk han inn et flott parti mot en 2500-IM. Det smakte nok veldig godt etter fem oppgjør uten seire og selvsagt er Tari sitt parti Dagens parti her hos Sjakkfantomet. Tari har nå en ratingprestasjon som nærmest er lik hans egen rating og med forventet score for Aryan i dette OL'et er vi meget godt fornøyd med spillet hans. Jeg vil også berømme lagleder Jonathan Tisdall for å bruke amerikansk uttak der de beste spiller til krampa tar dem og ikke norsk delingsmodell der alle skal med. Det har slått veksler av seg og er noe av grunnen til vår suksess vil jeg tro. Tari spilte hvit i en g3-kongeinder der han spilte på f4- og e5-bruddet, noe som viste seg å bli en meget god plan selv om den er tveegget. På slutten fikk Tari imponere med sitt taktiske blikk og det ble ren vold i luften. Slikt liker vi kun på sjakkbrettet - men der gjør den seg til gjengjeld godt.

Frode Urkedal spilte altså svart mot GM Cristhian Cruz (2519) og i likhet med Magnus spilte han i en dronningindisk med g3 - forskjellen var bare den at Urkedal var svart. Hvits sveivet raskt opp et angrepspotensiale, men Urkedal forsvarte seg med bravur og til stående applaus, i hvert fall fra Sjakkfantomet, kom motangrepet som en stormvind og snudde hele stillingen på hodet! Urkedal fikk, i det som så ut som hvitt angrepsspill, opp et livsfarlig angrep selv og da hvit så seg nødt til å gi kvalitet ble det spill mot ett mål og det var hvits. Urkedal scoret og dermed er han oppe på 4/5 i de siste kritiske rundene av OL - det liker vi! Slik jeg ser det blir Urkedal også jokeren i neste match mot USA som vi gleder oss stort til!

Nå skal nemlig Norge opp mot sterke USA som leder hele sjakk-OL med 13 lagpoeng - to lagpoeng foran Norge. Vi ligger altså på en aldeles strålende 6.plass etter 8 runder, og når vi i 9. runde møter vi USA gir det gode assosiasjoner. Vårt beste OL-resultat noensinne er offisielt 11.plassen fra Haifa i 1976, men reelt sett var 13.plassen fra Havanna i 1966 mye sterkere siden alle land deltok der. Den gang rystet vi USA ,med Bobby Fischer i spissen, i innledningsspillet og vant 2.5 - 1.5 i en legendarisk match! Svein Johannessen tapte mot Fischer der, men der Arne Zwaig spilte remis mot GM Robert Byrne og med seire fra Ragnar Hoen og Terje Wibe på de to nederste bordene mot Addison og GM Rossolimo holdt til seier i matchen for våre menn. Kan vi klare å slå USA nok en gang? Det får vi se søndag kl. 13 og vi håper på et lite mirakel mot verdensstjernene fra USA!


USA mot Russland - nå gleder vi oss til å se om Norge kan ta poeng mot USA
Foto: Paul Truong   |  http://www1.bakuchessolympiad.com/

Jeg tipper begge lag topper lagene: Caruana vs. Carlsen, Hammer vs. Hikaru, So vs.Tari vs. og Urkedal vs. Shankland. Dette må bare bli en højdare - det er bare å glede seg! Og jeg sier det rett ut, Hammer kan overraske. Han har hevet seg to hakk før, f.eks. etter det forsmedelige tapet i Norway Chess mot Topalov. Da tapte Hammer en remisstilling der han tidligere hadde stått fantastisk, og etter det skulle han opp mot Caruana, Giri, Anand og Magnus! For en kongerekke! Allikevel klarte Hammer 50% mot disse verdensstjernene etter å ha slått Magnus i et praktparti i siste runde. Vi skal huske at Hammer har hvit og at han må være topp motivert. Så får vi se om han klarer å snu kjerringa eller ei. Magnus mot Caruana er alltid en stor ting, mens Urkedal mot Shankland kan bli spennende om Urkedal får inn en av sine åpnings-prepper. Søndag kl.13 folkens!


Grischuk vant og Nepo tapte i matchen mellom Russland og USA i 8. runde...
Foto: Eteri Kublashvili   |  http://www1.bakuchessolympiad.com/

Kina tapte igjen i 8. runde og etter tre lag tap ligger i ulykksalige kineserne helt nede på en fortjent 33. plass. Det skal være tøft i et sjakk-OL og det er tøft i et sjakk-OL selv for de regjerende mestre. Da var det mer fart over USA som med en hardtslående Wesley So på tredjebordet klarte uavgjort mot sterke Russland. Eller skal vi si at Russland klarte uavgjort mot USA? GM Ray Robson spilte for passivt med hvit i et Berlin-forsvar mot Grischuk som slo taktikeren på god strategi da han byttet ned til et bondesluttspill akkurat i rett tid og vant med stil. Dermed ble So og Grischuk de eneste seierherrer i et oppgjør der Karjakin og Kramnik spilte remiser mot Caruana og Nakamura på de to øverste bordene. Ian Nepomniachtchi, som tapte mot Wesley So, fikk dermed sitt første poengtap i mesterskapet etter at han sto med 7/7 og virket umenneskelig får 8. runde...


Ponomariov fikk bank med svart av en hardtspillende Jobava i 8. runde av sjakk-OL!
Foto: Maria Emelianova   |  http://www1.bakuchessolympiad.com/

Ukraina, India og Aserbajdsjan 1 vant også sine matcher i denne runden og dermed er alle de tre forhåndsfavorittene med i toppen - bare Kina har skuffet kapitalt så langt. I matchen mellom Georgia og Ukraina fikk vi et knalloppgjør på førstebord mellom Tals arvtaker, Baadur Jobava, og Ponomariov. Dette ble virkelig fyrverkeri og da Jobava fyrte opp de største rakettene skalv Ponomariov i buksene og kapitulerte. Du kan se herligheta her i sin helhet. Publikums yndlingen Jobava har dermed hele 6/7 og er en av mesterskapets absolutte helter. En annen helt er utvilsomt GM Eugenio Torre (2447) som alltid våkner til liv når sjakk-OL skal spilles! Han klarte ikke å fullføre sitt parti mot Tari fullt ut, allikevel har Torre banket inn stolpe etter stolpe og etter å ha gitt GM Ivan Lopez Salgado (2662) fra Spania bank i 8. runde står han bokført med 7/8 mulige og en ratingprestasjon på hele 2771! Torre ble Asia sin første stormester i sjakk i 1974 og var nær venn av legendariske Bobby Fischer som døde i 2008 64 år gammel. I dag er Torre selv blitt 64 år gammel, men allikevel herjer han med konkurrentene som om han ikke har gjort annet hele sitt liv, og det har han for så vidt ikke. Helt siden 1970 har han spilte ALLE sjakk-OL bortsett fra Dresden i 2008! Det betyr i klartekst at Eugenio spiller sin 23 sjakk-olympiade i Baku i år - det er rekord. Hører du Simen Agdestein? Jeg tørr ikke tenke på hva som kunne skjedd om vi hadde hatt jokeren Simen Agdestein med i år på tredjebord og han kunne jo fått rikelig med hvile bare han kom inn og holdt fortet mot USA...


Sølvreven Yassir Seirawan elsker rollen som lagleder for USAs kvinnelag...
Foto: Eteri Kublashvili   |  http://www1.bakuchessolympiad.com/

Til slutt må vi ta med at Kina nå leder kvinneklassen i sjakk-OL sammen med USA - begge har 13 lagpoeng - etter at USA sensasjonelt slo Russland i 8. runde. GM Irina Krush ble matchvinner med sin seier over Alexandra Kosteniuk på førstebordet og dermed smatt også Polen forbi Russland og Polen med Tromsø-venn Monika Socko på førstebord er på en senasjonell tredjeplass. Det er mange overraskelser i et sjakk-OL. Yassir Seriawan er lagleder for de amerikanske kvinnene og skinner som en sol i spillelokale. Den aldrende, men elegante stormesteren, er et syn på alle bilder og med en slik inspirasjon med på laget kan kanskje USA ta medaljer i år? Norge har tatt 2 lagpoeng av 6 mulige på de siste 3 matchene etter tap mot Italia og Frankrike i to matcher vi hadde våre sjanser i, men som snudde totalt. Men vi slo IPCA, som er et sammensatt lag av handikappede sjakkspillere fra ulike land i verden. Norge sine kvinner møter Sveits i 9. runde - et lag som er favoritt mot oss, men som vi kan slå. Ellers ligger Norge på 51. plass i kvinne-OL - forhåndsrangeringen vår er nr. 48.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Her er den historiske resultatlista etter 8. runder:

Lyst å lese om kvinne-OL?

Prøv da Tromsø Sjakklubb der Sjakkfantomet også skriver om OL.
 

Her er Aryan Tari sitt flotte parti fra 8. runde av sjakk-OL med Sjakkfantomets kommentarer:

Hvit: Aryan Tari (2570)
Svart: Deivy Vera Siguenas (2499)
Sted: Sjakk-OL i Baku (8), 10.09.2016

1.d4 Sf6 2.c4 g6 3.g3

- Et interessant veivalg mot kongeindisk som mange kongeindiskspillere ikke liker å få mot seg fordi det lett fratar svart muligheten til et kongeangrep. Fianchettostillinger med hvit er vanskelig å angripe.

3...Lg7 4.Lg2 0-0 5.Sc3 d6 6.Sf3 Sc6!

Har du hår på brøstet og spiller kongeindisk spiller du den jugoslaviske varianten mot fianchettovarianten. Dette er et veivalg for svart som jeg selv har blitt mer og mer glad i med årene.

7.0-0 e5

- Men her er: 7...a6!? et særdeles godt alternativ. Etter tekstrekket får liksom hvit oppnådd det han vil - en terrengfordel og spill på kongefløya.

8.d5 Sb8?!

- Dette trekket har et dårlig rykte, selv om det har bedret seg de siste årene i praktisk spill, jeg tror det er bedre å spille: 8...Se7! 9.e4 Sd7 10.Se1 f5! med et noe bedre spill for hvit, men svart er absolutt med her.

9.e4 a5! 10.Se1 Sa6

Hva ville du spilt med hvit i denne teoristillingen?


 

11.Sd3!?

- Spilt i en lang rekke partier de senere årene, blant annet av Aronian, så en kar som meg burde være forsiktig med å kritisere trekket. Men posisjonforståelsen min sier meg at trekket har en skyggeside om en spiller på vinst. Nemlig at svart kan få byttet brikker og løst plassprobemet og at et meget sympatisk, og sterkt, alternativ er det enkle: 11.Tb1! Sd7 12.a3 f5 13.b4 med bekvem hvit fordel.

11...Sd7! 12.Le3 Sdc5 13.Sxc5 Sxc5 14.Dd2

- Å slå på c5 er ikke uproblematisk da svart blir sterk på de svarte feltene etter avbyttet og da b4 blir vanskelig å gjennomføre.

14...De7 15.Tae1!?

- Tari spiller på f4-planen - en ambisiøs plan som også er tveegget da den svekker hvits kongestilling noe.

15...b6

Hva ville du spilt med hvit i denne stillingen?


 

16.f4!

- Offensiven starter.

16...La6 17.b3 exf4 18.gxf4 Tae8 19.Ld4 Lxd4+ 20.Dxd4

- Det er vanskelig å ikke like hvits potensiale i denne stillingen da e5 ligger og venter på å bli spilt på et timet tidspunkt.

20...Dh4 21.Dd2 Dh6 22.Tf2 Te7

Hva ville du spilt med hvit i denne stillingen?

23.Te3!

- Tari har funnet fine felter for tårnene sine og bruddet med e5 er straks mer sannsynlig nå som dronningen er dekt av Tf2 og diagonalen mot h6 er stengt av Te3.

23...Lc8!?

- Det beste var trolig: 23...f6! for å stoppe e5, men dette svekker e6 og ser grelt ut og få stormestre ønsker å gjøre den typen trekk, så svart avstår og lar hvit gjennomføre planen sin.

24.e5! Dg7 25.Sb5!

- Etter 25.Tfe2 Lg4 26.Te1 Ld7 27.Df2 Tfe8 28.Dg3 blir hvits stilling litt statisk da e-bonden ikke godt kan røre på seg, så Tari ofrer frekt en bonde for mye spill! Meget sterkt spilt!

25...dxe5 26.fxe5!?

- Under partiet trodde jeg ideen til Tari var det tematiske: 26.f5! f6 27.d6! og her må en regne langt for å komme til en konklusjon. En instruktiv variant er: 27...cxd6 28.Sxd6 Kh8 29.Sxc8 Txc8 30.fxg6 Td7 31.Ld5 og hvit står godt. Dette var altså en seriøs og god mulighet for hvit her.

26...Txe5 27.Sxc7!?

- En forbedring var trolig: 27.Txe5! Dxe5 28.Te2 Da1+ 29.Te1 Df6 30.Sxc7 med håp om fordel for hvit, som har en sterk dronningfløy som er lettere å realisere enn kongefløya til svart.

27...Td8?!

- Den kritiske varianten er: 27...Txe3! 28.Dxe3 Da1+ 29.Lf1 Ld7 og det virker høyst uklar på meg, og dette var uansett en bedre svart-mulighet.

28.Tfe2 Txe3 29.Txe3 Df6

- Eller: 29...Da1+ 30.Te1!

Hva ville du spilt med hvit i denne stillingen?


 

30.Se8! Dh8!? 31.Df2 Lf5?!

- Svart ville sendt sand i maskineriet til hvit med: 31...Da1+! 32.Te1 Dc3! og det er ikke så lett å komme videre.

32.Dh4!?

- Alternativet: 32.Sd6 var også meget sterkt, da springeren ikke kan tas siden Te8+ da vinner dronningen.

32...Tb8??

- Et tapstrekk, mye sterkere var: 32...Db2 med ideen: 33.Dxd8? Dc1+ 34.Kf2 Dd2+ 35.Te2 Dd4+ og svart får evigsjakk. Hvit bør derfor unngå dette, men det er slett ikke klart at han kan vinne dette selv etter det sterkeste som er 33.h3!

33.Sf6+ Kf8 34.Dh6+ Dg7

Hva ville du spilt med hvit i denne stillingen?

35.Df4!

- Med en fryktelig dobbelt-trussel om matt på d6 - samtidig som tårnet på b8 henger!

35...Dxf6

- En vakker avslutning for Tari ville vært: 35...Td8? 36.Dd6+! Txd6 37.Te8 matt!

36.Dxb8+ Kg7 37.De5

- Med et meget lett vunnet sluttspill for hvit. Elegant spilt av unge Aryan Tari - Norge har virkelig noe på gang!

37...Dxe5 38.Txe5 Kf8 39.Te3 Ld7 40.a3 f5 41.b4 axb4 42.axb4 Sa6 43.d6!

Sluttstillingen Aryan Tari vs. Daivy Vera Siguenas, sjakk-OL i Baku 2016:

- En avslutning kunne vært: 43... Sxb4 44.Te7 La4 45.Ta7 og hvit vinner lett.

1-0

- Et meget flott og stilrent parti fra Aryan Tari - hans beste i sjakk-OL 2016 så langt!

 

Her er partiet i en gjennomspillbar løsning:

 

Vil du lese mer om OL sett med norske øyne - prøv Bergens eller Tromsø Sjakklubb som følger henholdvis Norge og Machlik-søstrene.

Vi gleder oss til resten av OL. Neste runde spilles søndag kl. 13.00 norsk tid med dekning på:

Chess24 og Chessbomb
 

Sjekk gjerne ut Lars Grahn sin blogg - den er meget interessant!

Hos Chessresults.com kan du følge med på alle resultatene

Hos Chessgames.com får du partiene

De offisielle hjemmesidene finner du her

8 kommentarer

hue

11.09.2016 kl.15:42

Fytti, dette ser fordømt ydmykende ut... Supert av Tari om han holder, og friskt av ham å satse på dronningfløyen, men spørs om ikke det er for friskt. Carlsen kan ikke trylle når Caruana spiller så grundig på remis, men Hammer... Ja, hva skal man si? Og Urkedal... Det ser ut som en massaker.

hue

11.09.2016 kl.15:44

Tidsbruken alene er til å grine av.

Sven

11.09.2016 kl.16:09

Ja, jeg likte egentlig de to hvit-åpningene våre objektivt sett - men da Hammer og Urkedal tidlig brukte mye mer tid enn motstanderne sine var det tydelig hvem som kjente åpningene best. Hammer spilte en gammel variant som Najdorf introduserte i praktisk spill tidlig på 50-tallet (med Sd3), men allerede hans Lf4 er unøyaktige teoretisk tror jeg.

Urkedal spilte en anbefaling av Parimarjan Negi i siciliansk som står i hans bok om Najdorf. (De2(!) i Lg5-varianten-varianten), men da han fikk det lett uvanlige g6 mot seg var han ikke på høyden noen trekk senere og alt i alt spilte han et dårlig parti rett og slett. Trist.

Da ble jo ikke Magnus særlig inspirert heller. Aryan er nok inspirert over å få spille mot så sterk motstand som Wesley So og han har spilt et bra parti, og har gode remissjanser. Likevel tror jeg han også går nok ned til slutt - So er god.

11.09.2016 kl.20:54

Flott at Tari holdt remis mot So i dag! Nå bør vel Getz få sjansen mot Iran i morgen?

Hans-Henrik Brix

11.09.2016 kl.20:56

Sorry, igjen et "anonymt" innlegg av meg overfor!

jakke

11.09.2016 kl.21:05

Ikke helt uventet, tross alt. Om Hammers dårlige form slo det meg at i alle fal nå i OL, så må det være et stort hinder om han jobber som en av de sentrale sekundantene opp mot verdensmesterskapet. Om nå laget rundt Magnus jobber noe annerledes enn det som er vanlig, så er det vel uansett snakk om en voldsom arbeidsmengde som jeg vil tro går kraftig utover kapasiteten.

Ståle

12.09.2016 kl.08:40

Hammer slår meg som et følelsesmenneske, som har litt lett for å gå på defensiven når det butter mot. Vi har jo sett at han har 2700-nivået inne, men akkurat nå tror han ikke på det selv. Dessverre - med en Hammer i toppform, kunne faktisk Norge ha vært med og kjempet om medaljer.

Sven

12.09.2016 kl.09:28

Ståle,

Ja, Hammer er et følelsesmenneske på godt og vondt. Hadde han vært i god, gammel form ville vi utvilsomt kjempet om medaljer. Men kanskje var det ikke ment nå? Kanskje skulle dette være en lære-etappe slik at Aryan kommer opp og frem. Så slår vi til og overrasker alle med medalje i Batumi i Georgia i 2018! Samt alle blir nok ikke overrasket. Russerne trodde Norge kunne ta medalje alt i år...

Skriv en ny kommentar

Sjakkfantomet

Sjakkfantomet

48, Tromsø

Sven Wisløff Nilssen - Visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. To ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag, avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet. Kontaktadresse: sjakkfantomet[a]gmail.com

Søk hos Sjakkfantomet:

only search Sjakkfantomet

free counters

2700chess.com for more details and full list

Daily chess puzzle

Kategorier

Arkiv

hits