Arctic Chess Challenge - Dag 8

kurnoagdes
På 1. bord spilte GM Igor Kurnosov (2617) mot GM Simen Agdestein (2583) med de hvite brikkene i en spansk åpning med 3...g6!?. Kurnosov fikk tidlig opp et farlig angrep på kongefløya og vant i stor stil. Dermed leder russeren med 1/2 poeng på to av sine GM kolleger før siste runde.

kunin
GM Vitaly Kunin (2532) og GM Vadim Malakhatko (2612) møttes på 2. bord i en kongefianchetto. Kunin spilte et mesterlig posisjonsparti og vant i 93 trekk etter å ha fått en gardert fribonde på d6. Tyske Kunin er dermed en av to spillere på 6.5/8.

turner

GM Tomas Likavsky (2485) spilte svart i et originalt parti som startet med 1.d4 d5 2.Lg5!? mot GM Matthew Turner (2493). Han ofret bonde i åpninga og fikk fin kompensasjon men klarte ikke å følge opp offeret og tapte. Turner har dermed 6.5/8 og skal opp mot GM Kurnosov i siste runde på 1. bord.


zous

IM Anna Zozulia spilte hvit i en siciliansk åpning mot IM Amon Simutowe på 4. bord i et parti som endte remis. Zozulia er fortsatt beste kvinne med sine 5.5/8.


tiller
IM Bjørn Tiller 2374 slo arrangørklubbens Pål Røyset med de svarte brikkene og skal møte GM Simen Agdestein i siste runde.

soraaskaspy
Torben Sørås fra Narvik hadde kjempet seg opp på 6 bord og møtte GM Kasparov! Riktignok bare Sergey og Torben kom fint ut i en skandinavisk åpning. Men da han skulle sette i stand et farlig angrep med 20.Ta4(?) viste det seg at svart hadde en dronningtrekk som Torben helt må ha oversett. Sergey Kasparov vant lett og skal dermed opp mot GM Kunin og være med på å avgjøre toppstriden.

poowesterinen
Vi har ventet på at menigmann tok den første GM-skalpen og den bravaden kom i dag. Peter S Poobalasingam (2203) slo GM Heikki Westerinen (2376) som svart i siciliansk og har dermed gjort en meget sterk turnering med en ratingprestasjon tett på 2400. Dersom han slår IM Anna Zozulia i morgen vil han oppnå en IM-norm!

lovik
Lasse Østebø Løvik (2143) slo Marianne Wold Haug med svart i denne runden og har fortsatt en pen ratingprestasjon på 2338.

flermoen

Det 12 år gamle stortalentet Peter Flermoen (1936) fra Harstad vant med svart mot Vladimir Paleologu (2198) og viste hva som bor i han. Flermoen har 5/8 og i morgen møter han nok en 2200 spiller i Pål Røyset fra Tromsø. Mestrer Peter den oppgaven har han gjort en prestasjon godt over 2200! 


elisecarlsen
I dag var det venninneoppgjør mellom Elise Forså og Ingrid Øen Carlsen. Elise Forså fortsetter å imponere og holdt remis, ratingprestasjonen hennes er nå 650 poeng over egen rating!

carlsen¨
Magnus Carlsen var i spillelokalet for første gang i dag. Her ser du han spille sjokk mot Simen Agdestein. Det er en variant av sjakk der 4 spillere deltar og matriellet som erobres på et brett kan settes inn på et annet. Både Magnus og Simen deltok også på grillfesten om kvelden der ca. 70 deltakere kom og der det ble arrangert en spontan fotballkamp på et nyhøstet jordet. Magnus deltok ivrig sammen med resten av NTG-gjengen under fotballkampen.

Stillinga etter 8 runder:

1. GM Igor Kurnosov RUS (2617) 7

2. GM Vitaly Kunin TYS (2532) 6.5

3. GM Matthew J Turner ENG (2493) 6.5

4. GM Simen Agdestein NOR (2583) 6

Offisiell hjemmeside

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjakkfantomet

Sjakkfantomet

48, Tromsø

Sven Wisløff Nilssen - Visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. To ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag, avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet. Kontaktadresse: sjakkfantomet[a]gmail.com

Søk hos Sjakkfantomet:

only search Sjakkfantomet

free counters

2700chess.com for more details and full list

Daily chess puzzle

Kategorier

Arkiv

hits