Arctic Chess Challenge - Dag 7

agdestein

GM Vitaly Kunin (2532) spilte mot GM Simen Agdestein (2583) på 1. bord i en spennende Stonewall der Simen gjorde en tabbe med 37...a6 i tidsnøden. Kunin så ikke at han kunne vunnet en viktig bonde med kombinasjonen 38.Lxc4! og et begivenhetsrikt parti ebbet etterhvert ut i remis etter at Agdestein fant en fin evigsjakk ressurs. Simen Agdestein er dermed i todelt ledelse når bare to runder gjenstår.


kurnosov
GM Sergey Kasparov (2486) spilte hvit mot GM Kurnosov (2617) på 2 bord i et langt parti der russeren tidlig vant en bonde, men avviklet kanskje til et remissluttspill. Sergey Kasparov gjorde så et stygt feiltrekk i trekk 109(!) og tapte tårn mot løpersluttspillet. GM Kurnosov leder dermed sammen med Agdestein på sterke 6/7.

malakhatko
GM Malakhatko (2612) spilte overbevisende mot GM Heikki Westerinen og vant etterhvert enkelt. Heikki var likevel med på notene lenge og er slett ikke i dårlig form. Malakhatko kan med sine 5.5/7 bli en joker i turneringa.

tiller

IM Bjørn Tiller (2374) møtte vennen sin GM Matthew Turner på 4. bord.

Tiller spilte kongegambit og valgte Fischer sin yndling - løpergambiten. I et komplisert oppgjør som ikke var helt feilfritt tapte Tiller til slutt og Turner har dermed 5.5/7. 


likavsky

GM Tomas Likavsky (2485) slo Peter S Poobalasingam (2203) med svart i en c3-sicilianer der den slovakiske stormesteren spilte 2...Da5!?. Partiet var langt fra feilfritt og engelskmannen kunne fått meget gode vinstsjanser om han hadde spilt kortene sine rett. I stedet vant Likavsky og han er dermed en av 4 stykker på 5.5/7.


thingstad2

Unge Even Thingstad (2019) har gjort en strålende turnering så langt og var oppe mot IM Amon Simutowe fra Zambia. Thingstad kombinerte og fikk etter hvert spill for offeret og kunne oppnådd i hvert fall likt spill om han hadde spilt riktig. Slik det gikk tapte det unge talentet og IM Simutowe kom seg opp på 5/7. 


zous

IM Anna Zozulia (2346) t.h. vant overbevisende mot NTG-eleven Johannes Kvisla og er beste kvinne.


forsaa
Juniornorgesmester FM Espen Forså spilte Trompowski mot en godt forberedt Daniel Jakobsen Kovachev. Allikevel var det Espen som kom best ut av åpninga og etter hvert vant han en kvalitet og var svært nær seieren i et oppgjør som endte remis.

thomas
Juniortalentene FM Joachim Thomassen og Nicolai Getz spilte et lynskarp oppgjør i Najdorfvarianten i siciliansk. OSS-spilleren Getz var nærmest seieren etter at Thomassen ofret offiser og ikke fikk tilstrekkelig kompensasjon i et oppgjør som endte remis.

royset
Arrangørklubbens Pål Røyset (2234) t.h. tok seg av Lasse Østebø Løvik (2143) med de svarte brikkene og sensasjonsmannen Løvik har dermed kommet seg ned på jorda igjen etter en forrykende start


roysetj
Jon Kristian Røyset var den eneste fra TB som tok poeng i dag med sin remis mot Vegar Koi Gandrud (2002). Jon har 4/7 og har gjort det noe under forventet.

berghanssen
Sjakkspaltist Gunnar Berg Hanssen fra Tromsø vartet endelig opp med frisk sjakk og vant i stor stil. Han har dermed 4.5/7 og alt er duket for en god avslutning.

soraas
Torben Sørås fra Narvik slo Arnold Andreassen som hadde gjort sine saker meget bra så langt. Dermed har Torben 4.5/5 og møter GM Sergey Kasparov i morgen!

flermoen
Harstads store sønn, 12 år gamle Peter Flermoen var dypt konsentrert i dag og slo Robert Danielsson (2100). Peter har dermed pene 4/7 og møter en sveitser på 2200 i morgen.

lahlum
Sjakknorges kanskje største ildsjel, Hans Olav Lahlum, prøvde å bryte remisrekken med en fargesprakende bekledning. Det var til ingen nytte og den 4 strake remisen kunne noteres.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjakkfantomet

Sjakkfantomet

48, Tromsø

Sven Wisløff Nilssen - Visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. To ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag, avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet. Kontaktadresse: sjakkfantomet[a]gmail.com

Søk hos Sjakkfantomet:

only search Sjakkfantomet

free counters

2700chess.com for more details and full list

Daily chess puzzle

Kategorier

Arkiv

hits