Arctic Chess Challenge - Dag 6

agdesteinmalak
GM Simen Agdestein fikk ikke noen fordel med de hvite brikkene mot GM Malakhatko (2612) men i egen tidsnød fikk han inn et taktisk triks som vant partiet for ham. Dermed leder Simen ACC 2008 alene med sterke 5.5/6. I Arctic Chess Blitz var Simen helt suveren med Fischerscoren 9/9 hele 2 poeng foran sterke GM Kurnosov og overraskelsen IM Anna Zozulia.

kunin

GM Tomas Likavsky (2485) spilte hvit mot GM Vitaly Kunin (2532) i en mottatt dronninggambit som endte med remis. Dermed er Kunin på delt 2.plass med Kurnosov på 5/6. I morgen venter GM Simen Agdestein med hvit på russeren som nå spiller for Tyskland.

kurnosov
På 3. bord spilte GM Igor Kurnosov (2617) den store overraskelsesmannen Lasse Østebø Løvik (2143) fra Stavanger. I russisk åpning fikk russeren Kurnosov inn et drepende kongeangrep og vant i stor stil. Løvik har likevel en særdeles pen ratingprestasjon på 2480!

turner
IM Amon Simutowe spilte nok en gang dårlig når åpningsteorien ble forlatt og tapte nesten umiddelbart en bonde mot GM Matthew Turner i en 4.Dc2 Nimzoinder. Turner (2493) vant sluttspillet og er oppe på 4.5/6.

thingstad
Even Thingstad t.v. vant en offiser like ut av åpningsspillet i dag mot FM Peter J Sowray. Unge Thingstad (2019) hadde ingen som helst problemer med å omsette materiellet i seier og er en av de helt store overraskelsene med en ursterk 2400+ prestasjon!

tiller
Benjamin Arvola tapte mot IM Bjørn Tiller i St. George's forsvar i et kortparti. Tiller er dermed oppe på 4.5 av 6 og skal møte sin venn GM Turner fra England i morgen.

dsc00014
To av Norges største juniortalenter, Nicolai Getz og Espen Forså spilte remis i en Najdorf siciliansk. Begge har dermed 4/6 der vi også finner Johannes Kvisla og Daniel Jakobsen Kovachev som begge vant i dag.

zoul
IM Anna Zozulia t.v. slo Sondre Waage Tofte fra Stavanger og er dermed oppe på 4 poeng og er beste kvinne. Kona til GM Malakhatko spilte Engelsk og det hele ble raskt et sluttspill som hun vant.

flermoen
Daniel Jakobsen Kovachev spilte mot Harstads stortalent Peter Flermoen. Flermoen spilte dårlig som svart i åpninga men spilte seg opp i løpet av partiet og burde nok holdt stillinga når han plutselig bukket seg helt bort...

berghanssen
Henrik Carlsen t.h. har gjort en grei turnering så langt og spilte i dag remis mot Gunnar Berg Hanssen. I morgen kommer Magnus til Tromsø og forenes med familien.
 
getzfor
Tron Walseth fra Team Bjørnsen har 2.5 etter remis i dag og i likhet med klubbkameratene har han gjort det under forventet så langt. Jon Kristian Røyset var den eneste fra TB som vant dagens runde.

forsaa
Ellen Øen Carlsen spilte svart mot en meget god forberedt Elise Forså som hadde preppet med storebror Espen. De 15 første trekkene i en Sveshnikov kom lynraskt fra Elise (1154) som kombinerte og vant dronning og sto til soleklar vinst underveis mot sin mer rutinerte motstander. Det hele ebbet ut i remis og med 2.5/6 har Elise en ratingprestasjon på hele 1900! Arctic Chess Challenge er en lekegrid for flere av de unge norske spillerne så langt!

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjakkfantomet

Sjakkfantomet

48, Tromsø

Sven Wisløff Nilssen - Visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. To ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag, avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet. Kontaktadresse: sjakkfantomet[a]gmail.com

Søk hos Sjakkfantomet:

only search Sjakkfantomet

free counters

2700chess.com for more details and full list

Daily chess puzzle

Kategorier

Arkiv

hits