Arctic Chess Challenge - Dag 5

malakhatko

GM Vadim Malakhatko (2612) spilte en stormesterremis mot GM Igor Kurnosov (2617) i kongeindisk på førstebord. Dermed har ingen spillere full pott lenger. Malahatko er en av 3 spillere på 4.5 av 5.

agesteinturner
GM Matthew Turner (2493) møtte Simen Agdestein (2583) og Simen viste gryende form ved å storspille som svart i en Stonewall Hollandsk. Han fikk inn et spektakulært skinnoffer med 21...Sxf2! og fulgte opp med fin angrepssjakk. Dermed er Simen med helt i toppen med sine 4.5/5!

likavsky

NTG-elev Johannes Kvisla (2180) bukket offiser mot GM Tomas Likavsky (2485) som dermed er sistemann med 4.5/5.


royset
Pål Røyset t.v. spilte svart mot GM Sergey Kasparov (2486) på et av LIVE-brettene og sto til vinst underveis. I en sicilianer fikk Røyset spill på damefløya og et brudd i sentrum som førte til at han kunne fått avgjørende fordel og tatt den første stormesterskalpen. I stedet for spilte han seg helt bort og tapte - ganske uvanlig for Pål som vanligvis spiller best i de siste fasene av partiet.

westerinen

GM Heikki Westerinen t.v. er i likhet med GM Sergey Kasparov blant de med 4 poeng, i dag slo Heikki Kasparovs kone Tatiana i en tsjekkisk Benoni som svingte litt.


simutowe

IM Amon Simutowe (2459) vant overbevisende mot unge Daniel Jakobsen Kovachev som hvit i en Engelsk åpning og er blant dem med 4 poeng. Afrikaneren har sjansen til å bli den første svarte stormesteren sør for Sahara dersom han oppnår en FIDE-rating på 2500+.

loevik

Lasse Østebø Løvik (2143) slo medelev på NTG FM Joachim Thomassen i et kort angrepsparti. Lasse Østbø Løvik har dermed gjort en fenomenal turnering så langt med en ratingprestasjon på fantastiske 2632! Siden spilleren fra NTG allerede har møtt 3 tittelholdere kan han også drømme om et IM-napp i Tromsø...

arvola
Backgammonverdensmester Jon Kristian Røyset fylte 33 år i dag og smilte før partiet. Unge Benjamin Arvola var derimot ikke ute med bursdagsgaver og slo sin mer rutinerte motstander og er dermed oppe på pene 3.5 av 5! Det samme har klubbkamerat FM Espen Forså og det skal bli spennende å følge de to stortalentene fra Tromsø Sjakklubb videre i turneringa!

tiller
Torben Sørås fra Narvik hadde ridd på en monradbølge etter tap alt i første runde. Han møtte IM Bjørn Tiller som spilte en harmløs variant i Caro Kann som ga svart et lett fordelaktig sluttspill. Tiller som er sluttspillekspert viste nok hva han gjorde og vant etter overbevisende spill.

getz
Nicolai Getz er blant landets mest lovende juniorer og han er blant de med 3.5 av 5. Det samme har Even Thingstad, som med sin beskjedne rating på 2019 har gjort en strålende

2335-prestasjon så langt!


bulle
Det ble en trist dag for Frode Bull Jæger og Team Bjørnsen med 3 nuller. Bulle rotet seg bort i en skarp teorivariant i dag.

ingrid
Magnus sin lillesøster Ingrid vant sitt andre parti under ACC og er her dypt konsentrert.

kalle
Turneringa har så langt gått knirkefritt og turneringsleder Karl Johan Rist kunne tillate seg å spille noen lynsjakkpartier under runden. Det er både analyserom og kantine like ved spillelokalet.

Stillinga etter 5 runder:

1. GM Vadim Malakhatko BEL (2612) 4.5

2. GM Simen Agdestein NOR (2583) 4.5

3. GM Vitaly Kunin TYS (2532) 4.5

4. GM Igor Kurnosov RUS (2617) 4

5. GM Tomas Likavsky SLO (2485) 4

6. GM Heikki Westerinen FIN (2376) 4

7. IM Amon Simutowe ZAM (2459) 4

8. GM Sergey Kasparov BLR (2486) 4

9. Lasse Østebø Løvik NOR (2143) 4

Offisiell hjemmeside

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjakkfantomet

Sjakkfantomet

48, Tromsø

Sven Wisløff Nilssen - Visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. To ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag, avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet. Kontaktadresse: sjakkfantomet[a]gmail.com

Søk hos Sjakkfantomet:

only search Sjakkfantomet

free counters

2700chess.com for more details and full list

Daily chess puzzle

Kategorier

Arkiv

hits