Arctic Chess Challenge - Dag 4

kunin
På 1. bord spilte GM Igor Kurnosov (2617) hvit mot GM Vitaly Kunin (2532) i et italiensk parti som aldri tok virkelig av. En relativt kjedelig remis i 27. trekk ble resultatet.

malakhatko

GM Tomas Likavsky (2485) fra Slovakia spilte hvit mot GM Vadim Malakhatko (2612) fra Belgia i et slavisk parti. Hvit erobret tidlig løperparet, men stillinga var lukket og det var sjanser for begge parter. Etter hvert angrep hvit på dronningfløya og svart på kongefløya og når røyken begynte å stige viste det seg at kongeangrepet til svart var farligst. GM Vadim Malakhatko er den eneste som står med fullt hus etter 4 runder.

agdestein
GM Simen Agdestein spilte en Engelsk åpning mot engelske

Peter S Poobalasingam (2203) og kom godt ut av åpningsspillet. Simen så seg aldri tilbake og hadde ingen problemer med å vinne i dag. Dermed er Agdestein oppe på 3.5 av 4 og han møter stormesterkollega Matthew Turner med svart i morgen. Det blir Simens første store formtest i turneringa!

turner
GM Matthew Turner fikk en offiser i gave av Espen Forså på 4.bord og vant, men jeg er sikker på at juniornorgesmesteren vil komme sterkt tilbake!

thomassen
FM Joachim Thomassen forsøkte å ofre en bonde i Caro Kann mot GM Sergey Kasparov, men hviterusseren bet ikke på agnet og partene tok remis før partiet virkelig var i gang. FM Thomassen er dermed i rute til IM-napp - noe han klarte under ACC 2007. 


tiller
FM Peter J Sowray (2327) spilte godt i åpninga mot IM Bjørn Tiller (2374) i et av dagens mest interessante oppgjør. Tiller så seg nødt til å ofre kvalitet, men måten hvit tok den på viste å gi svart praktisk kompensasjon i form av sentrum og utviklingsforsprang. Tiller spilte lenge meget godt posisjonelt, men når engelske Sowray kompliserte partiet med et tårnoffer gikk nordmannen seg vill og tapte.

heikki
GM Heikki Westerinen (2376) spilte en gammel gambit som selveste Alekhine benyttet seg av i sin tid, 1.e4 c6 2.d4 d5 3.Sc3 dxe4 4. Sxe4 Lf5 5.Ld3 mot unge Even Thingstad. Talentet fra Hønefoss tok i mot offeret, men måtte strekke våpen etter at Heikki hadde fått fart på de svarte brikkene.


zozulia
IM Anna Zozulia (2346) ble regelrett svindlet av Lasse Østebø Løvik med 3 bønder over. NTG-eleven fikk fart på de svarte brikkene og slo igjennom på kongefløya. Juniorene Løvik, Johannes Kvisla og Daniel Jakobsen Kovachev har alle i likhet med Joachim Thomassen fra NTG sterke 3 poeng etter 4 runder.

ellen
Ellen Øen Carlsen deltar sammen med Magnus sin lillesøster Ingrid. I en nettprat Magnus hadde med VG-nett som 11-åring røpet han at grunnen til at han begynte å spille sjakk var at han ville slå storesøsteren!

benjamin
Klubbkamerater Gunnar Berg Hanssen og Benjamin Arvola røkte fredspipe i en Stonewall før kampen virkelig var i gang.

royset
Sonde Waage Tofte fra NTG spilte svart i en Trompowski mot Pål Røyset. Han fikk angrep og sto lenge godt, men forsvarsklippen Pål kontret og i et ikke helt feilfritt parti bukket plutselig Tofte seg bort. En typisk Røyset seier og arrangørklubbens Pål er dermed oppe på et av LIVE-brettene mot GM Sergey Kasparov i morgen! Pål har 3 poeng etter 4 runder.

arnolda
Uratede Arnold Andreassen har gjort et godt comeback etter å ha vært borte fra sjakken i en årrekke. I dag hadde han klar fordel mot Stig K. Martinsen (2161) etter et tårnoffer, men partiet ebbet ut i remis.

Stillingen etter 4 runder:

1. GM Vadim Malakhatko, BEL (2612) 4

2. GM Igor Kurnosov, RUS(2617) 3.5

3. GM Vitaly Kunin, TYS (2532) 3.5

4. GM Simen Agdestein NOR (2583) 3.5

5. FM Peter J Sowray ENG (2327) 3.5

6. GM Matthew J Turner ENG (2493) 3.5

Offisiell hjemmeside

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjakkfantomet

Sjakkfantomet

48, Tromsø

Sven Wisløff Nilssen - Visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. To ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag, avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet. Kontaktadresse: sjakkfantomet[a]gmail.com

Søk hos Sjakkfantomet:

only search Sjakkfantomet

free counters

2700chess.com for more details and full list

Daily chess puzzle

Kategorier

Arkiv

hits