Arctic Chess Challenge - Dag 3

suotowe
IM Amon Simutowe (2459) møtte GM Igor Kurnosov (2617) på første bord og det ble en kongeinder med 7.Le3. Partene spilte en lang teorivariant som Kurnosov følte seg mest hjemme i, og da Simutowe brøt med c5 relativt tidlig kom også feilene. Russeren vant en viktig sentrumsbonde, så seg aldri tilbake og vant enkelt.

malakhatko
Mann og kone, GM Vadim Malakhatko (2612) og IM Anna Zozulia (2346) spilte bare et halvt sjakkparti. GM Malakhatko ble ett nummer for stor for sin kone og brøt avgjørende igjennom i sentrum og vant.

agdestein
Juniornorgesmester Espen Forså (2282) møtte læremester GM Simen Agdestein, men viste ingen respekt. Simen var godt fornøyd med midtspillstillinga han fikk i et fransk parti - men i tidsnøden spilte Simen seg bort og endte bonde under. Allikevel hadde Espen aldri reelle vinstsjanser og kjenner jeg sportsmannen Agdestein rett kommer han sterkt tilbake!

kuninberghanss
Vitaly Kunin (2532) fra Tyskland spilte hvit mot hjemmehåpet Gunnar Berg Hanssen som klarte IM-napp under fjorårets ACC. Det ble en dronningindisk åpning der hvit etterhvert fikk spill på kongefløya. Det hele endte opp med at svarts struktur ble ødelagt og like etterpå bukket Berg Hanssen kvalitet og partiet var over.

turner
Peter S Poobalasingam (2203) fra England er i Tromsø sammen med sin stormester coach GM Matthew J Turner (2493). Tross den store ratingforskjellen spilte de en vennskapsremis, og som du ser på brettet ble den spilt i en Engelsk åpning.

kasparov
GM Sergey Kasparov (2486) fra Hviterussland spilte avbyttevarianten i spansk mot unge Daniel Jakobsen Kovachev (2202) fra Oslo. Kovachev kjempen hardt og godt, men måtte tilslutt gi tapt for overmakten i et seigt sluttspill med mange svakheter på begge sider.

lasselovik
Juniortalentet Lasse Østebø Løvik fra Stavanger spilte hvit mot GM Heikki Westerinen (2376). Heikki er 64 år gammel nå, et magisk tall i sjakksammenheng. Evig unge Westerinen sto til vinst underveis, men Løvik hostet opp et sterkt dronningoffer som i hvertfall ga ham praktiske sjanser. Med lite tid igjen på klokka klarte ikke stormesteren å finne det beste forsvaret og han ble nødt til å ta ut evigsjakk. 

lahlumlikaevsky
Forfatter Hans Olav Lahlum sto med fullt hus etter 2 runder og møtte GM Tomas Likaevsky (2485) med hvit. Likaevsky vant en bonde tidlig i midtspillet og etterhvert vant han et tårn og løpersluttspill med bonde over.

kvislagetz
To av norges fremste juniorer, Nicolai Getz og Johannes Kvisla møttes i 3. runde i et oppgjør Kvisla vant.


carlsen
Backgammonverdensmester Jon Kristian Røyset spilte svart mot Henrik Carlsen. Magnus sin far er i Tromsø med hele familien minus Magnus som kommer til byen på fredag. Jon Kristian sto til vinst underveis, men spilte seg bort og endte opp i et dårligere sluttspill som ble remis.

idalahlum
Jenter spiller også sjakk og Ida Lahlum er en av flere på spinnesiden. Hun er visepresident i sjakkforbundet og styremedlem i organisasjonen Tromsø 2014 som jobber for å få sjakk-OL til Tromsø.

eliseforsaa
Elise Forså sto for nok en bragd i denne runden, med en elo på beskjedne 1154 slo hun i går en spiller 700 poeng over seg, og i dag remiserte hun en på rundt 1950 med svart. Slikt får man selvtillit av!

Stillinga etter 3 runder:

1-4. GM Vitaly Kunin, TYS (2532) 3

1-4. GM Igor Kurnosov, RUS(2617) 3

1-4. GM Vadim Malakhatko, BEL (2612) 3

1-4. GM Tomas Likavsky, SLO (2485) 3

Offisiell hjemmeside

Stikkord:

5 kommentarer

05.08.2008 kl.14:06

Hei, Fantomet!Interessant å følge med på ACC! Imponerende av bror og søster Forså! Skal egentlig ikke plage deg med tullete spørsmål nå når du er opptatt med ACC, bare spekulerte på en ting. Noen på jobben spurte meg om Magnus hadde mange søsken. Jeg sa at han hadde to søstre ( såvidt jeg vet), men jeg ble litt usikker. Magnus, Ellen og Ingrid er de jeg vet om. Eller er de flere? :-)Hilsen Jonny

Anonym

05.08.2008 kl.14:30

Til Jonny:Magnus har også en lillesøster til, som heter Signe. Hun er vist den yngste av de fire søskenene.

Sven

05.08.2008 kl.15:44

Hei Johnny,stemmer som siste innsender skriver, Magnus har 3 søstre - en eldre søster og to yngre enn seg. Det hører med til historien at Magnus begynte å spille sjakk fordi han ville slå sin eldre søster Ellen.

07.08.2008 kl.21:17

Hei!Takk for info begge to! :-D

Jonny Fredriksen

07.08.2008 kl.21:18

Hei igjen! Var selvfølgelig jeg som takket for info...glemte navnet mitt i farta! Sorry.. :-D

Skriv en ny kommentar

Sjakkfantomet

Sjakkfantomet

48, Tromsø

Sven Wisløff Nilssen - Visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. To ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag, avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet. Kontaktadresse: sjakkfantomet[a]gmail.com

Søk hos Sjakkfantomet:

only search Sjakkfantomet

free counters

2700chess.com for more details and full list

Daily chess puzzle

Kategorier

Arkiv

hits