Favorittseier i Vadsø

Det ble favorittseier til IM Aleksei Feoktistov fra Murmansk 2427 i årets Vadsøsjakk. I siste runde overrasket TBs Frode Bull Jæger ved å ikke prøve å slå IM Feoktisov med hvit slik at han kom på seierspallen der pengene er. Frode har slått Feoktistov før og er fullt ut kapabel til å slå slike spillere som han viste så sent som i ACC, i årets Vadsøsjakk ble det en 3 trekks remis i siste runde og en 5.plass på Bull Jæger.

image360
To unge talenter møtes i siste runde: Benjamin Arvola, Tromsø mot Igor Maksimov, Murmansk. Foto: Svein Harald Johnsen


Det unge stortalentet Benjamin Arvola benyttet derimot anledningen sin i siste runde og tok tilslutt en meget sterk og populær 2. plass. 13-åringen er nå bosatt i Tromsø, og som del av et større sjakkmiljø skal det bli spennende å se om utviklingen hans ikke får et ytterligere løft. Ingen ringere enn Magnus Carlsen har spådd at Benjamin blir stormester (i Norsk Sjakkblad) så ambisjonen og forventningen ligger der. Det unge talentet Igor Maksimov 2108 fra Murmansk tok 3.plassen og i det slagne felt fant en flere sterke russere og mesterspillerne Kjell Ole Kristensen, Andreas Esbensen og Mikael Rølvåg. Det meldes om et godt gjennomført arrangement fra Vadsø, og på de flotte turneringssidene kan du blant annet finne resultatlister, partier og et flott bildegalleri.


Den positive norske overraskelsen var altså unge Benjamin Arvola som i siste runde måtte slå det unge russiske talentet Igor Maksimov fra Murmansk for å komme på seierspallen. Benjamin fikk nesten ballen i mål før partiet var kommet ordentlig i gang da russeren gikk seg vill i en klassisk Fransk-åpning, her ser vi en flott trekkserie av Arvola:


Hvit: Benjamin Arvola 2010

Svart: Igor Maksimov 2108

Vadsøsjakken kl.A, 5. runde 2007

Hvit trekker og vinner
image359
17.Se4! De7


Ikke 17...dxe4?? 18.Sb3+! og svarts dame faller.


18.Sd6 Thb8 19.Dxb4! Dg5+

Ikke 19...Sbc4?? 20.Da4+!

20.Kb1 Dxe5 21.Sxf7


Hvit rasker med seg en bonde.


21...Lxf7 22.Dxa5
og hvit vant etterhvert


Etter en lang serie med sterke trekk av hvit ligger svarts kongestilling i ruiner. Når hvit i tillegg har rasket med seg en bonde er stillingen selvfølgelig kliss vunnet. Arvola hadde kanskje brukt mye tid på sitt gode spill og rotet litt i fortsettelsen slik at svart kunne komme inn i partiet igjen. Men etterhvert fikk 13-åringen full kontroll og styrte partiet inn til seier i 96 trekk.


1-0

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjakkfantomet

Sjakkfantomet

48, Tromsø

Sven Wisløff Nilssen - Visejuniornorgesmester i brettsjakk 1989. Norgesmester i postsjakk 1995. To ganger deltaker i eliteklassen både i brettsjakk og postsjakk. I dag, avdanket sjakkspiller med fortsatt lidenskap for spillet. Kontaktadresse: sjakkfantomet[a]gmail.com

Søk hos Sjakkfantomet:

only search Sjakkfantomet

free counters

2700chess.com for more details and full list

Daily chess puzzle

Kategorier

Arkiv

hits